Профил

Всичко, което трябва да знаете при избора на хидравлично масло

Изборът на правилното хидравлично масло е гаранция за изправността на вашия автомобил, както и за неговата ефикасност на пътя. Ето затова трябва да сте особено внимателни, когато правите покупка на този аксесоар за колата си. Бъдете внимателни и не правете компромиси с качеството за сметка на цената. Също така, купувайте от оторизирани производители и дистрибутори на висококачествени масла за хидравликата. Но освен тези стандартни съвети за покупка на авто продукти, добре е да спазите и някои по-специфични съвети относно избора на хидравлично масло. Ето за какво точно говорим:

  1. Степента на пенливост е по-важният фактор за ефективност, отколкото вискозитета. Запомнете това, преди да направите следващата си покупка на масло.
  2. За нищо на света на смесвайте два типа хидравлично масло, а именно синтетично и минерално. Такава грешка може да ви струва цяла кола.
  3. Заложете на висока степен защита от корозия. Това е гаранция, че избраното от вас хидравлично масло ще си върши работата правилно.
  4. Отговорете си на тези въпроси, преди да пристъпите към реална покупка: каква е течливостта в случай на студ, какви са противопенните качества на продукта, каква е неговата устойчивост на износване и има ли наличие на функцията филтрация.
  5. Задължително изберете продукт, който ще изпълни всички свои функции, а именно предаване на мощност навреме и в достатъчно количество, смазване, охлаждане и защита от корозия. Всичко друго са допълнителни екстри, които са обещавани под формата на маркетингов трик или реклама, но не са с толкова голяма значимост.
  6. 6.       Не е вярно, че маслото си е масло. Много хора смятат, че марката и цената нямат значение, но това е мит. Различните типове хидравлично масло, в действителност ще действат по различен начин на вашата кола. Ето защо открояването на най-доброто е ваша задача като шофьор.  
  7. 7.       Най-доброто масло за една кола няма да е перфектното за друго. Ако сте неопитни, по-добре е да обясните всичко за автомобила си на продавач-консултанта, преди да закупите конкретния модел и марка масло. Така ще се избавите от много неприятности за в бъдеще и на пътя. 

 

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
Блогът на zlodeqt

Категории · Архив

рекламирай тук