Профил

Електронен или физически магазин за мъжка мода – от къде да пазаруваме?

Пазаруването на дрехи, обувки и аксесоари от интернет сайтовете се наложи като норма в последните години, като тенденцията е процентът на онлайн продажбите да се повишава. Не е случайно, че всяка утвърдена марка вече има и собствен електронен магазин за мъжка мода, както и за дамска и смесен тип облекло, разбира се.

Електронното пазаруване има своите безспорни предимства, но да пазаруваш дрехи на място в реален бутик, където можеш да пипнеш и пробваш изделията, дава значително повече сигурност. Тъй като и двата начина имат своите плюсове и минуси, в настоящия материал ще опитаме да ги посочим на уважаемия потребител. Целта е да се избегнат подводните камъни и да се гарантира максимално задоволство от направените офф и онлайн покупки.

Избирайте внимателно сайтовете, от които ще пазарувате

В интернет е много по-лесно да ви измамят, отколкото в реалния свят, особено при продажба на облекло. Ако ще пазарувате онлайн, то избягвайте сайтовете, предлагащи от всичко по много, както и продажбите в социалните мрежи. Заложете на сигурността, като изберете утвърден магазин за мъжка мода. Това са виртуалните магазини, предоставили всички важни данни на потребителя – фирмена регистрация, валидни данни за контакт, имена на собственик/титуляр на фирмата.

Голяма част от специализираните сайтове за облекло са просто електронен филиал на верига физически магазини. Това ви дава възможност да ги посетите на място, за да се запознаете на живо с предлаганите стоки. На живо е значително по-лесно да прецените дали дрехите са наистина маркови, а не сполучливи имитации. Впоследствие можете да купувате изцяло онлайн от тях, стига да са успели да спечелят вашето доверие.

Уверете се, че правото на връщане и замяна на закупените стоки ви е гарантирано

Никой не е застрахован от грешки, затова, независимо дали пазарувате от физически или електронен магазин за мъжка мода, трябва да имате възможност да замените и върнете дреха, която не ви е по мярка, не ви стои добре или има дефект, който не сте забелязали навреме.

Макар тази привилегия да е гарантирана на българския купувач, не всички търговци прилагат нормативната уредба. В случай че пазарувате от магазин, позициониран в глобалната мрежа, обезателно се запознайте с общите условия на компанията, и конкретно с клаузата за връщане и замяна на стоките. Ако не е изрично упомената подобна възможност, потърсете контакт с екипа на сайта или се насочете към място, което зачита потребителските ви права.

Ако не можете да пробвате дрехите, обърнете специално внимание на номерациите

В зависимост от това в коя държава са произведени дрехите, размерите им могат да се разминават с до два и дори три номера. При покупка от физически магазин е лесно да се открие подходящият размер, защото дрехата може да се пробва. Проблем може да се появи, когато дрехи, обувки или бельо се закупят от виртуален бутик за мъжка мода.

Към продуктите почти винаги са посочени и наличните размери, но те е възможно да отговарят на съвсем различен стандарт от утвърдения в страната ни. Ако липсва таблица, по която сами да изчислите кой размер носите, е вероятно дрехата да не ви бъде по мярка. Live chat с консултант на магазина би ви помогнал да се ориентирате в номерациите.

Цената може да се окаже различна

Това отново може да се случи офф и онлайн. Много магазини обявяват големи промоции, които впоследствие се оказват нереални. Затова е добре да се подхожда скептично към всяко драстично намаление. Дребният шрифт е задължително да се чете много внимателно, а също да се провери и цената на доставката. Понякога именно тя оскъпява значително намаления продукт.

Макар да е все по-рядка практика, не е изключено цените в някои сайтове за мъжка мода да са без добавен ДДС. Никой легален магазин не би си позволил подобна практика, затова отново подчертаваме, че утвърдените електронни бутици са правилното място за пазаруване. Относно цените – по правило по-изгодните сделки се намират в интернет пространството, което не изключва вероятността да се открият страхотни намаления и в реалния свят.

 

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
Блогът на zlodeqt

Категории · Архив

рекламирай тук